Як проголосувати за проєкти з 13 вересня по 27 вересня на сайті "Бюджета участі"?

У новомосковців з'явилася унікальна можливість підтримати важливі для міста проєкти. 13 вересня 2019 року стартує голосування за проєкти Бюджету громадської участі, яке триватиме до 27 вересня 2019року.

У розділі «Переглянутися проєкти» на сайті Бюджету участі в голосуванні приймає участь 32 проєкти. Всі вони розділені за категоріями:

  • Дорожнє господарство;
  • Енергозбереження;
  • Комунальне господарство;
  • Культура;
  • Навколишнє середовище;
  • Освіта;
  • Охорона здоров'я;
  • Соціальний захист;
  • Спорт 

1) Вам потрібно вибрати 1 проєкт, який на вашу думку, серед всіх проектів є самий достойним. Щоб полегшити собі завдання, можна скористатися фільтрами по статусу, типу, категорії, бюджету.  Якщо ви вже знаєте назву або номер свого улюбленого проєкту,  введіть цю інформацію в рядок пошуку.



 2).  Потім потрібно зареєструватися на порталі.

Для цього натисніть кнопку «Проголосувати» або «Вхід».

 

Якщо ви вже зареєстровані в системі, увійдіть за допомогою логіна (телефону або номера паспорта) і пароля від «Громадського проєкту».

 Щоб зареєструватися або увійти, якщо у вас немає пароля, виберіть один із способів:

 1. У вікні авторизуйтесь за допомогою Bank ID для клієнтів Ощадбанку.

 НБУ Bank ID (Ощадбанк) - спосіб верифікації громадян через українські банки для отримання адмінпослуг через Інтернет. В даному випадку зареєструватися зможуть клієнти Ощадбанку. Увійшовши в систему через номер своєї банківської картки, банк автоматично відправить сайту ваші дані, а саме прізвище, ім'я та по батькові, стать і дату народження, ідентифікаційний номер, адреса реєстрації, номер телефону, e-mail адресу, скан-копії паспорта та ідентифікаційного коду.

 

2. У вікні авторизуйтесь за допомогою Bank ID Приват банка, банку «ПІВДЕННИЙ», А-банку, КОНКОРД банку або електронного цифрового підпису.

 

Приватні Bank ID - за такою ж схемою, як і в попередньому випадку. Вам не варто боятися вводити свій номер карти, адже сайт є державним і перевіреним. Після того, як ви ввели номер карти або логін і пароль в Приват24, вам прийде смс-повідомлення з кодом підтвердження. Вводите його і на цьому процес реєстрації завершений, а займе він не більше п'яти хвилин.

3. Виконуйте інструкції.

 Після реєстрації система повертає користувача на сторінку обраного проекту. Тепер потрібно натиснути кнопку, що з'явилася «Проголосувати». Важливо пам'ятати, що віддати свій голос можна тільки за 1 проєкт. Якщо щось пішло не так, і зареєструватися не вдалося, потрібно написати в службу підтримки внизу сторінки за посиланням https://nmsk.pb.org.ua/contacts.

Тепер натиснувши на кнопку «Проголосувати» в розділі «переглянутися проєкти» для вас відкривається детальний опис проєкту з фотографіями, детальним описом, бюджетом та іншою інформацією. Справа висвічується віконце, в якому ви можете проголосувати за даний проєкт, також там видно, скільки ще голосів у вас залишилося.

 Як бачите, процедура не складна, але досить важлива для міста.

 Приєднуйтесь до голосування!