Презентація інтерфейсу користувача і можливостей ІТ-платформи «Громадський Проект» в рамках міської цільової програми бюджет участі у м. Новомосковську на 2019-2022 роки

26 червня в приміщенні Новомосковської міської ради пройшла «Презентація інтерфейсу користувача і можливостей ІТ-платформи «Громадський Проект» в рамках міської цільової програми бюджет участі у м. Новомосковську на 2019-2022 роки.

Нагадаємо, що бюджет участі (бюджет міських ініціатив) дозволяє новомосковцям взяти участь в тому, як і де бюджетні кошти можуть використовуватися для поліпшення життя міста. Подані проекти і голосування за цікаві ідеї буде на ІТ-платформі «Громадський Проект». Проекти, за які найбільше проголосують жителі Новомосковська, будуть реалізовані з бюджету мiста. 


Customer success manager громадської організації "SocialBoost"Oleksandra Ivanenko всім присутнім розповіла про переваги платформи та її можливості, а саме:
Демонстрацію прозорості процесу на всіх етапах;
 Єдине вікно, де зібрані документи, новини, адреси пунктів супроводу, проекти та їх динаміка;
 Всі наявні в країні варіанти ідентифікації користувачів і голосування;
Зручна обробка проектів, даних користувачів, результатів голосування;
 Детальна звітність про використання коштів і реалізацію проектів.
Олександра Іваненко зазначила, що за 2 роки в Україні на місцевому рівні активно розвивається громадський бюджет – процес взаємодії органів місцевого самоврядування з громадськістю. В Україні за три роки більше ніж 80 міст і громад впровадили бюджет участі, на реалізацію проектів було витрачено більше 400млн.грн., проголосувало 550тис. українців. Відкритість та публічність - кроки, які створюють довіру та ведуть до конструктивного діалогу із громадою.





На заході були присутні мешканці міста, посадові особи, представники ЗМІ:

Татьяна Дакова (Tatyana Dakova)Константин Морозов (Konstantin Morozov)Юлия Прибыткова (Yuliya Prybytkova)Ігор ХорішкоЕлена БезрукаваяРуслан ПивоваровРуслан Сергійчук (Ruslan Sergiychuck),Анастасия Чарун-ОлейникOleksandra Ivanenko